Skrevet af den

Er din hjemmeside mobilvenlig?

Er din hjemmeside mobilvenlig? I dag er det yderst vigtig at optimere din hjemmeside til mobil.

Det fortsat vækstende smartphone marked gør det nemt for brugerne at tilgå alverdens information lynende hurtigt på deres mobil telefoner. Google tog fat i 2015, hvor de opdaterede deres algoritme til at belønne mobilvenlige hjemmesider. Det betød folk som brugte Google via deres telefon, blev belønnet med mobilvenlige hjemmesider. Samtidig nedprioriterede de hjemmesider, hvis brugeroplevelsen er ringe på mobil.

Test af mobilvenlighed

Google har overraskende mange brugbare værktøjer på markedet, som gør det nemt for hjemmeside ejere at tjekke op på deres hjemmesides helbred. Ikke nok med du kan teste din hjemmeside for fejl, men du kan også se, hvor mobilvenlig den er i Googles øjne.

Googles Test af mobilvenlighed værktøj giver dig mulighed for at indtaste webadressen til din hjemmeside, og herefter trykke Test webadresse. Så bruger værktøjet cirka 30 sekunder på at løbe din hjemmeside igennem, for at se om din hjemmeside er mobilvenlig.

Test hjemmeside for fejl

Jeg har lavet en test ved at tage webadressen til et af mine tidligere blog indlæg, for at se hvordan siden klarer sig ift. Googles standarder. Heldigvis fik jeg en fin besked om at Siden er mobilvenlig, hvilket var det vigtigste at få understreget.

Dog får jeg en lille advarselsbjælke, som fortæller mig ”Problemer med sideindlæsning”. Hvis jeg klikker på Se info, kan jeg se Google Crawler har svært ved at indlæse nogle af ressourcerne fra min hjemmeside. Det er ikke nødvendigvis enstydigt med, at folk har problemer med at se min hjemmeside. Google nævner selv en række årsager til, hvorfor denne fejl kan opstå. I mit tilfælde er det fordi min WordPress hjemmeside blokerer for tilgangen til nogle af mine filer for Crawlers eller bots af sikkerhedsmæssige årsager. Selv kan jeg nemt tilgå både filerne og hjemmesiden.

Hvorfor skal jeg have en mobilvenlig hjemmeside?

Kigger vi på statistikerne fra 2009 og frem til 2018, kan vi se en graf der fortsat fortæller os, flere og flere brugere foretrækker sin smartphone frem for computeren.

Mere end 52% af alle hjemmesider tilgået i 2018, blev tilgået fra en smartphone.

I takt med telefonerne er blevet større og beriget med funktionalitet, ser vi en tendens der næppe vil vende. Derfor burde du allerede for lang tid siden have sørget for, du har en mobilvenlig hjemmeside. Hvis hjemmesiden ikke allerede er optimeret, er det bestemt noget du bør få kigget på øjeblikkeligt.